سوالات متداول
خدمات حل اختلاف موسسه داوری دادگران صنعت احداث، رسیدگی به اختلافات ناشی و یا مرتبط با کلیه قرادادهای حوزه های مختلف صنعت احداث می باشد.
رسیدگی به شیوه داوری و یا میانجی گری اختلافات ارجاع داده شده به موسسه می باشد.
داوری و میانجی گری یکی از روش های حل و فصل اختلافات ناشی از قراداد خارج از دادگاه است.
در روش های نامبرده کوتاه بودن مدت رسیدگی، تخصصی بودن رسیدگی، حفظ اسرار طرفین و دوستانه بودن رسیدگی و نیز کم هزینه تر بودن نسبت به رسیدگی در دادگاه، ملاک عمل می باشد.
هر دو روش مبتنی بر توافق طرفین قراداد می باشد.
رای صادره تک مرحله ای، قطعی و الزام آور می باشد، به این معنا که قابلیت اجرا همانند حکم دادگاه را دارد.
پس از آنکه یکی از طرفین و یا هر دو طرف اختلاف، با توافق پیشین و بر اساس شرط و یا قرارداد داوری و یا میانجی گری از پیش تدوین شده، به موسسه داوری دادگران صنعت احداث مراجعه کردند، و درخواست خود را ارائه نمودند، رسیدگی آغاز می شود.
طرفین ملزم هستند در زمان تدوین قرارداد، پس از آن و یا بعد از وقوع اختلاف شرط داوری و میانجی گری موسسه داوری دادگران صنعت احداث را در آن درج نمایند و یا طی قراداد جداگانه صلاحیت حل و فصل اختلاف خود را به موسسه داوری دادگران صنعت احداث تفویض نمایند.
موسسه داوری دادگران صنعت احداث، برای سهولت و تسریع آغاز رسیدگی به اختلاف از طریق وبسایت خود امکان بارگذاری درخواست رسیدگی به اختلاف و کلیه مدارک مورد نیاز را فراهم نموده است.
برای اطلاع از نحوه استفاده از خدمات آنلاین، لطفا، اینجا را کلیک کنید.
این وب سایت از استاندارد SSL بهره می برد، به طوری که هیچ شخصی نمی تواند بدون مجوز، جزئیات مدارک و اطلاعات خصوصی مشتریان موسسه را مشاهده کند. وب سایت موسسه به گونه ای طراحی شده که در صورت تکرار استفاده از رمز اشتباه، حساب مشتری را به طور خودکار قفل می کند.
لازم به یادآوری است که استفاده از رمزعبور قوی و محافظت از آن بر عهده مشتری هست.
گنجاندن شرط داوری موسسه داوری دادگران صنعت احداث در قرارداد، دلالت بر رضایت هر دو طرف قرارداد بر ارجاع هر نوع اختلاف ناشی از قرارداد مورد نظر، مگر استثنائات ماده ۴۷۸ قانون آئین دادرسی مدنی، به موسسه داوری دادگران صنعت احداث و حاکمیت قواعد آن دارد.
لطفاً، شرط زیر را به عنوان شرط داوری موسسه داوری دادگران صنعت احداث، در قرارداد خود بنویسید.
کلیه ادعاها و اختلافات ناشی از و یا در رابطه با این قرارداد از جمله نقض اساسی یا جزئی، خاتمه و یا بی اعتباری قرارداد، باید به شیوه داوری حل و فصل شود. طرفین صراحتاً موافقت خود را بر ارجاع اختلاف به و پیروی از قوانین و مقررات موسسه داوری دادگران صنعت احداث اعلام و تعهد نمودند رای صادر شده از جانب موسسه را خود به اجرا بگذارند.
محکمه داوری شامل یک داور / سه داور می باشد. محل رسیدگی مقرموسسه در شهر تهران می باشد (مگر طرفین به نحو دیگری توافق نموده باشند.) زبان رسیدگی فارسی معیار می باشد قانون ماهوی حاکم بر این قرارداد قوانین جاریه ایران است.
بر اساس شرط داوری دو طرف قرارداد توافق کرده و متعهد میشوند که در صورت بروز اختلاف، رسیدگی را از طریق ارجاع به داوری انجام داده و به دادگاه مراجعه نمی کنند.
شرط داوری ممکن است به صورت یک شرط ضمن عقد در قرارداد گنجانده شود و یا آنکه طی قرارداد مستقلی به قرارداد اصلی ضمیمه شود.
رای داوری، رایی نهایی و لازم الاجراست و بعد از صدور توسط داور(ان) می توان به کمک اجرای احکام دادگاه آن را به اجرا گذاشت.
موضوع داوری از قرارداد ناشی می شود و ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم ولی ناشی از قرارداد دارد. واضح و مشخص و تعریف شده بودن موضوع در درخواست داوری اهمیت فراوان دارد، چرا که آن چیزی است که داور ملزم است برای آن رأی صادر کند تا به اختلاف طرفین خاتمه دهد.
به عنوان نمونه در قراردادهای احداث ساختمان که موضوع آن احداث یک بنا در محل مشخص، با پلاک ثبتی،مشخصات فنی و نقشه مصوب شهرداری است، علی القاعده موضوع داوری اختلافات حادث از ساخت بنا و افراد درگیر در آن پروژه می باشد.
آیا سوالی دارید؟
لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ شما را پیدا نکردید، لطفا به سؤال خود پاسخ دهید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.